Om meg / CV

OM MEG / CV

BARNDOM Jeg er født på Lillehammer en kald februardag under vinter-OL i Oslo og vokste opp på Suttestadjordet med begge foreldre i full jobb. Mor Marit var regnskapsfører og far Einar, journalist i lokalavisen. Innen jeg var 14 hadde jeg også 3 yngre søstre. Jeg tegnet meg gjennom ungdommen; mye mote og filmstjerner. Tok artium på Lillehammer gymnas på engelsklinje med kunsthistorie og tegning. Hadde glimrende kunstfaglærere;  Morten Paulsen var en viktig årsak til at jeg kom direkte inn på Bergens Kunsthåndverksskole etter gymnaset. Han var fantastisk til å følge opp den krevende søknaden.

UTDANNELSE Linje for grafisk design; 3 år, pluss et 4. diplomår år på Bergen Kunsthåndverksskole. Beste årene jeg har hatt, både jobbmessig og sosialt. De fleste lærerne var proffe, vi fikk stor frihet og kunne jobbe på skolen til alle døgnets tider. Jeg ble medlem av UKS / NBK i 2. klasse og deltok på diverse utstillinger i årene på skolen.

ART DIRECTOR Elendig økonomi da jeg gikk ut av skolen gjorde at både kjæresten min og jeg var klare for å jobbe noen år i reklamebransjen for å tjene penger. Jobbet som AD i Ervaco Bergen i 3 år med fine kunder som Den Nationale Scene, Grieghallen og Harmonien.

FLYTTET TIL OSLO Ble lei av reklamebransjen og regnværet etter 7 år i Bergen. Gikk 1 år på Statens lærerskole i forming, Notodden, i den tro at jeg skulle bli lærer på halv tid og kunstner resten av tiden. Det ble jeg aldri. Er ikke tålmodig nok!

Flyttet til Oslo med Ole Petter, fikk lille Mats i jula -78.  Jobbet i flere reklamebyråer som Art Director de neste årene: Klar Tale, Scaneco og Young & Rubicam. Morsomme og spennende år. Jeg vant en rekke priser for godt idéarbeid og art direction. Men, det var lange dager, mye overtid og min frie, kunstneriske virksomhet lå nesten helt brakk fra -83 til -97. I 1989 fikk vi sønn nr 2; Jonas. I 1994 var jeg en av fire som startet eget reklamebyrå; Siste Skrik.

KUNSTNERISK VIRKSOMHET. I 1990-årene var internett på full fart inn i medievalget i reklamebransjen. Det betydde feks at kreativitet ikke var så viktig lenger. Jeg gikk lei. Solgte eierandelene mine i byrået, gikk ned til 80% jobb. Leide atelier, gikk på malekurs for å brushe opp teknikk og øye. For kunsten presset på! Ble igjen medlem av NBK og jobbet veldig bra med kunsten to dager pr uke fram til 2008. Da flyttet vi tilbake til Lillehammer. Fikk atelier på Fabrikken (www.fabrikken.org) og har ikke angret en dag! Driver vekselbruk der med oppdrag innen grafisk design og som billedkunster.

Pr. 2017 har jeg bedre tid og bedre råd til å jobbe bare kunstnerisk. Jobber best når jeg har en deadline å forholde meg til, en utstillingsåpning i sikte! Men kampen om utstillingsplassene er tøff. Jeg fikk flere avslag på søknader i året som gikk. Søkte feks LNM for 2019, fikk avslag som 1 av over 160 søkere. Men, jeg gir ikke opp. Tvertimot. Sender stadig nye søknader. Det hadde feks vært veldig stas å få stille ut i Bergen!